wtorek, 3 grudnia 2013

Makaron z sardelami

Dedykowany przepis z pozdrowieniami dla tych, którym smakowało! Ahoj 3 City!

  • oliwa
  • makaron
  • czosnek
  • pomidor
  • rukola
  • parmezan
  • 2 cukinie
  • sardele (1 opakowanie)
  1. Oliwę podgrzać na patelni
  2. Czosnek na oliwę
  3. Cukinie w plasterki pokroić i wrzucić na oliwę - smażyć 2 min
  4. Pomidora pokroić w kosteczkę - na patelnię + sardele
  5. Osuszoną i opłukaną rukolę pokroić i wrzucić na patelnię
  6. Żywą i świeżą gałązkę kolendry + sól + pieprz dorzucić
  7. Makaron odcedzić
  8. Sos dodać do makaronu
  9. Wymieszać
  10. Posypać parmezanem lub polskim jego odpowiednikiem (Pani w sklepie zna nazwę)
  11. Bon apetit!
 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz