Makaron z sardelami
Dedykowany przepis z pozdrowieniami dla tych, którym smakowało! Ahoj 3 City!
- oliwa
- makaron
- czosnek
- pomidor
- rukola
- parmezan
- 2 cukinie
- sardele (1 opakowanie)
- Oliwę podgrzać na patelni
- Czosnek na oliwę
- Cukinie w plasterki pokroić i wrzucić na oliwę - smażyć 2 min
- Pomidora pokroić w kosteczkę - na patelnię + sardele
- Osuszoną i opłukaną rukolę pokroić i wrzucić na patelnię
- Żywą i świeżą gałązkę kolendry + sól + pieprz dorzucić
- Makaron odcedzić
- Sos dodać do makaronu
- Wymieszać
- Posypać parmezanem lub polskim jego odpowiednikiem (Pani w sklepie zna nazwę)
- Bon apetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz