wtorek, 29 października 2013

Zupa krem z cukinii

Cukinia rozpłakała mi się, gdy zdjęłam z niej skórkę ostrym nożem. Może ją bolało?
  • 1/2 dużej cukinii
  • 1 litr wody
  • 2 garści ryżu
  • kurkuma
  • sól, pieprz
  • 1/2 kostki rosołowej
  • 2 cebule
  • jogurt
  • olej rzepakowy
  1. Wodę zagotować + kostka rosołowa + cukinia
  2. Na oleju rzepakowym w osobnym rondlu podsmażyć cebulę
  3. Pod koniec smażenia dodać kurkumę do cebuli
  4. Do gotującej się w wodzie cukinii dodać ryż. Gotować 10 min.
  5. Do cukinii cebulę z kurkumą dodać
  6. Gotować 10 min.
  7. Zmiksować zupę
  8. Doprawić solą i pieprzem
  9. Podawać z jogurtem


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz