Biała Dynia
Subiektywny blog kulinarny.
wtorek, 10 września 2013
Leczo
Warzywa kroję na większe kawałki i wkładam do miski o średnicy 20 cm. Jeśli się wszystko zmieści w misce to zmieści się również na patelni. Szybko przygotowane, zdrowe leczo podaję na kolację.
cukinia*
2 cebule
10 dag boczku wędzonego
1 papryka
Warzywa pokroić na większe kawałki
Boczek pokroić na kawałki
Podsmażyć boczek na patelni
Dodać do boczku warzywa w kawałkach
Dusić pod przykryciem do miękkości warzyw
Dosolić i popieprzyć
Gotowe!
*cukinię można wymienić dynią
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz